da en
Teknikerbil I Landskab IMG 9973 72Dpi RGB

Klimaindsats

Det er ikke nok for os at være førende leverandør af digital infrastruktur. Vi vil også være forrest i feltet, når vi fremmer grønne tiltag og bekæmper negative klimaforandringer.

 

 

 

 

 

 

”Vores ambition er at lede omstillingen til en fremtid uden negativ påvirkning på klima og miljø. Vi vil fortsætte med at investere og udvikle fremtidens digital infrastruktur som kan fremme den grønne omstilling.”

Peter Søndergaard Andersen
Senior Director, Head of Sustainability, TDC NET

3Bd62ee4 6E2b 4Af2 A8cc 8Ea9d827206a

Klimaindsats

De sidste par år har vi sat projekter i gang, der skal hjælpe os med at nå vores langsigtede mål om net-zero i 2030. I de kommende år forventer vi blandt andet at se resultaterne af vores investering i vedvarende energi, som en del af vores elkøbsaftale, der allerede er på plads.

 

Hvad har vi opnået?

  • Opstart af projekter for at nå vores net-zeromål i 2030.
  • En elkøbsaftale om grøn strøm.
  • Indgåelse af anerkendt leverandørprogram til håndtering af emissionsudslip i hele værdikæden.

Hvad skal vi opnå?

  • Vi viderefører de projekter, der skal hjælpe os nå vores net-zeromål i 2030.
  • I 2023 skal ca. 60 % af vores energiforbrug være dækket af solenergi.
  • Vi har et mål om at reducere emissionerne fra vores egen værdikæde (scopes 1 og 2) med 50 % inden udgangen af 2023.

 

Vil du vide mere? Download den seneste bæredygtighedsrapport her

Klimaindsatser 2021

Klimaindsatser 2021

Vores grønne tiltag favner bredt, og løsningerne skal være til gavn for både miljøet og samfundet. Her har vi fremhævet nogle af vores vigtigste fokusområder.

3Bd62ee4 6E2b 4Af2 A8cc 8Ea9d827206a
Vi investerer i vedvarende energi

Vores digitale infrastruktur skal bruge strøm, og i takt med at datamængderne vokser, stiger energiforbruget. Vi har indført additionalitetsprincippet som krav ved indkøb af vedvarende energi. Derudover har vi indgået grønne elkøbsaftaler i stedet for at købe vedvarende energicertifikater.

Highights Størrelse Billeder 0001 Teknikerbil Kornmark IMG 9951 72Dpi RGB
En grønnere bilflåde

Vores serviceteknikere skal være på vejen konstant, og TDC NET har en af Danmarks største bil-flåder. I 2021 satte vi derfor sejlene til ”Project Greenforce” og forpligtede os til at sætte det samlede antal kørte kilometer ned med op til 25 % inden 2025. Ved brug af AI og algoritmer er vi nu i gang med at nedbringe antallet af kørte kilometer for vores teknikere.

5G Mast Fredensborg 0027 72Dpi Rgb
Den bedste energi er den, vi ikke bruger

Vi klør på med at effektivisere vores energiforbrug og har allerede set positive resultater, efter at vi har udfaset ældre teknologi. Og som forventet har vores landsdækkende 5G-dækning nedsat elforbruget i vores mobilnetværk.

Ecovadis Med Baggrund
Stærk grøn profil

Hvert år udarbejder EcoVadis globale benchmarkanalyser af virksomheders bæredygtighed. I 2021 blev vi tildelt “platin” af EcoVadis og kom dermed i selskab med de 1 % mest bæredygtige virksomheder i hele verden.

TDC NET 1 Mand Ved Strand Med Mobil Low Srgb
Ambitiøst klimamål

Vi har lagt en ambitiøs klimaplan, der skal hjælpe os med at nå vores net-zeromål i 2030. For at nå målet arbejder vi med hele “fødekæden” og ser på alt – fra at få nedsat antallet af kørte kilometer på vejene til forsyning af solenergi, der kan dække vores forbrug af el.