da en

Vi bygger og driver netværk – over og under jorden

TDC NET skaber fremtidens digitale infrastruktur, så Danmark også fremover kan være på forkant med udviklingen. Vi vil levere de hurtigste faste forbindelser og det bedste mobilnet og gøre det enkelt for alle at bruge dem. Så vi kan hænge godt sammen.

Marc Najera Wvmdddsfv24 Unsplash

Vi sørger for fiber i jorden og 5G i luften

 

I TDC NET driver vi en stor del af vores bredbåndsinfrastruktur via kobber- og coax-netværket. Alene på coax-netværket er 1.3 millioner husstande forbundet, og på kobbernetværket, er der aktuelt 727.000 husstande med forbindelse til kobbernetværket via de 230.000 km kobberkabel der forbinder Danmark. Danskernes dataforbrug stiger med 40 pct. om året, og det stiller hele tiden skærpede krav til de bredbåndsforbindelser, TDC NET skal levere til slutkunderne. En stor del af TDC NETs infrastruktur er baseret på kobbernetværket som visse steder kan levere helt op til 200 Mbit/s, samt coax-netværket, der leverer hastigheder op til 1000 Mbit/sek, hvilket matcher mange fiberprodukter i dag. Efterspørgslen efter højhastighedsbredbånd stiger og vil kun blive højere i de kommende år. I takt med at fiber- og mobilnetværket udbygges, er det forventningen, at der frem til 2030 vil være færre husstande og erhvervsadresser, der benytter coax- og kobberbaserede produkter.    

D8d3a8f9 9B15 436A Bded 99Ed28e39aa0 (1)

En ny virksomhed med en lang historie

På den ene side er det ikke så længe siden, TDC NET så dagens lys. På den anden side har vi mange års erfaring med at skabe forbindelse.

 

Fra landets første telefoner

I 1882 grundlagde industrimagnaten og forretningsmanden C.F. Tietgen Kjøbenhavns Telefon Selskab for at forbinde de allerførste telefoner i hovedstaden. Det blev til mange flere telefoner i hele landet og en række regionale teleselskaber, som siden blev til Tele Danmark og til TDC Group, som ejede YouSee, Telmore, TDC Erhverv med flere.  

Til det digitale Danmark

I 2019 blev TDC Group delt i to virksomheder – TDC NET og Nuuday – som med hver sit fokus bidrager til fremtidens digitale Danmark. TDC NET leverer med udrulningen af fibernet og 5G de lynhurtige faste forbindelser og det bedste mobilnet. Og Nuuday leverer digitale oplevelser og underholdning gennem en række udbydere som for eksempel YouSee, Telmore, Hiper, og TDC Erhverv.

Vores værdier

Vores værdier

Vores værdier er vores kompas.

Siden 1882 har vi forsynet Danmark med telefonlinjer, bygget mobilinfrastruktur og sikret internet til landets husstande. Og vi spiller en afgørende rolle i at skabe Danmarks digitale fremtid.

For at kunne leve op til vores formål ’Vi forbinder Danmark. Til gavn for alle.’ har vi i TDC NET defineret fem værdier, der afspejler både vores historie og vores fremtid.

Værdier som høres, ses, forstås, implementeres og leves overalt i virksomheden - og som danner grundlag for vores samarbejde med partnere og kunder.

Så de fungerer som kompas for de beslutninger, handlinger og resultater, der tilsammen skaber Danmarks digitale fremtid og alle de muligheder, som følger med.

Vi forbinder Danmark. Til gavn for alle.

5G Mast Fredensborg 0042 300Dpi Rgb
ANSVAR: Vi tager ansvar

Vi passer på den verden, vi lever i. Vi tager ansvar for hinanden, vores kunder, vores klima og ikke mindst vores samfund. Og vi handler derefter.

Teglholmen 5H6A0378 300Dpi Rgb
ÅBEN: Vi er åbne

Vi lytter til andre end os selv. Vi respekterer andre og samarbejder tæt på tværs af funktioner – både internt og ekstern. For vi er bedre sammen.

Mdu To Teknikere Laptop IMG 1387 72Dpi Rgb
TILLID: Vi er til at stole på

Du kan regne med os. Vi holder ganske enkelt, hvad vi lover – og vi forventer det samme af andre.

IMG 8918 Lo Res
INITIATIV: Vi tager initiativ

For os er det mere end bare et job. Vi er ambitiøse, passionerede og tager initiativ. Vi er stolte af vores arbejde og de opgaver, vi er en del af.

Teknikerbil Kornmark IMG 9951 72Dpi RGB
RESULTATER: Vi skaber resultater

I dag, skaber vi muligheder for i morgen. Vi leverer hver dag det, der skal til, for at forbinde Danmark til den digitale fremtid.

Sådan ser den digitale infrastruktur ud

Når vi skal være i forbindelse med hinanden og resten af verden, skal astronomiske mængder af information konstant transporteres frem og tilbage. Det kræver stærke netværk både under og over jorden.5G mobilnet


Over jorden står knap 4.000 mobilmaster, som giver os mobildækning, uanset om vi befinder os midt i byen eller ude i vandkanten. Dem opgraderer vi til den næste generation af mobilnet, 5G, som kan understøtte nye teknologier som for eksempel selvkørende biler og intelligente hvidevarer.

Læs mere om 5GFiber, coax og kobber


Vi har allerede lagt kobber- og coax-kabler på kryds og tværs af landet, som bliver brugt til telefoni, tv og internet. Nu og i de kommende år ruller vi fibernet ud, som kan transportere data med lysets hastighed – og derfor vil du se os grave rundt omkring i Danmark. Måske også hvor du bor.

Læs mere om fiber


5D 34126 Lo Res

Vi skaber forbindelser, hvor alle er velkomne

 

Den digitale infrastruktur er rygraden i fremtidens samfund, og den skal være stærk. Målinger foretaget af Teknologisk Institut viser i 2020 for sjette år i træk, at TDC NET har Danmarks bedste mobilnet. Og når det gælder netværket i jorden, når vi længst ud i alle kroge af landet. Det er det, vi er gode til: At sikre de netværk, som vi alle sammen skal koble os på for at kommunikere med hinanden og omverdenen.

 

Abonnementer på telefoni, tv og internet lader vi andre om. Vores digitale infrastruktur er åben, og alle udbydere kan få adgang til den. Så borgere og virksomheder frit kan vælge, hvor de vil købe internetforbindelse, tv og telefoni.

Generelle forespørgsler

7010 3000