XG2

Næste generations fiber med fremtidens hastigheder allerede nu

Teknikerbil Kornmark IMG 9951 72Dpi RGB

Vi har en god nyhed, og den er hurtig

TDC NET åbner som de første i Danmark op for fremtidens fibernet med hastigheder på helt op til 2.500 Mbit/s i både up- og download. De lynhurtige hastigheder er muliggjort af en ny, innovativ teknologi, der kører på det fibernet, vi allerede har.

Vi mener, det er på sin plads med rettidig omhu, og derfor stræber vi efter hele tiden at udvikle og tage ny teknologi i brug. Det er næste generations fiber et rigtigt godt eksempel på. Udrulningen af fremtidens fiber er en del af vores løbende fremtidssikring af den digitale infrastruktur. Vores mål er at sikre, at du ikke bare har adgang til hastigheder, der møder nutidens behov – men at vores netværk er forberedt til at kunne levere de hastigheder, du får brug for på den lange bane.

Og vi kan næsten ikke vente. Men fordi teknologien er ny, sker udrulningen gradvist. De første kan få adgang via en udbyder allerede fra nu. Lidt længere nede på siden kan du se, om dit område er en del af vores udrulning.

Din fordel i at være fremtidssikret

Den primære fordel ved næste generations fiber er imponerende hastigheder på både up- og download. Det er nemlig muligt at nå 2.500/2.500 Mbit/s, som er mere end en fordobling sammenlignet med hastighederne på den eksisterende fibernetteknologi. Se det som en fremtidssikring af din internetforbindelse – uanset om du har brug for at up- og downloade store filer, eller du bare gerne vil have en stabil forbindelse, når du streamer, gamer, surfer, arbejder hjemmefra eller bor i en husstand, der gør lidt af det hele.

Kan du få adgang?

Det er ikke sådan lige at opgradere fibernettet på én gang. Derfor tager vi lidt ad gangen. I første omgang bliver fremtidens fiber tilgængeligt for udvalgte adresser i de områder, du kan se på kortet. Det er ikke alle adresser i de markerede områder, der kan få adgang. Kontakt en udbyder for at høre, om din adresse er en del af udrulningen.

Udvalgte adresser i Aalborg, Aarhus C, Odense M, Odense C, København, Tårnby, Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Tårbæk og Rudersdal kan nu få adgang til fremtidens fibernet.

Fremtidens fiber

Bestil abonnement hos en udbyder nu – det kan du ikke hos os

For at få adgang til fremtidens fibernet, skal du have et abonnement hos en udbyder. Det kan du ikke hos os. Vi giver dig bare adgang til internet med høje hastigheder. Du kan se, hvem du kan købe abonnement hos nedenfor. Kontakt den udbyder, du ønsker, allerede i dag, og hør mere om dine muligheder.

BolignetDanskNetFastspeedHiperipnordicJetnetKviknetMaxSpeedNorlysTDC ErhvervTeliaYouSee

IMG 9253 Lo Res

Hvor kommer de højere hastigheder fra?

Kort fortalt, så kan den nye teknologi sende endnu mere lys gennem de fiberkabler, som vi allerede har lagt ned i jorden, og derfor kan hastigheden blive højere. Det er muligt at nå 2.500/2.500 Mbit/s. Til sammenligning kan du på den eksisterende fibernetteknologi få op til 1.000/1.000 Mbit/s. Det er mere end en fordobling. Og det er en af styrkerne ved fibernet – at vi kan opgradere det mange gange med den rette teknologi.

Investering i at møde fremtidens behov

Det nye hurtigere fibernet bygger på en netværksteknologi, der ikke tidligere har været anvendt i Danmark. Teknologien giver os mulighed for at øge hastigheden for både up- og download til mere end det dobbelte i fiberforbindelser, som allerede er etablerede. Det betyder, at private adresser i udvalgte områder snart får adgang til hastigheder, der ellers kun har været tilgængelige for virksomheder og institutioner.

Vi åbner fremtidens fibernet som en del af en løbende fremtidssikring af den digitale infrastruktur. Vores mål er at sikre, at du ikke bare har adgang til hastigheder, der møder nutidens behov – men at vores netværk er forberedt til at kunne levere de hastigheder, du får brug for på den lange bane.

Er du nysgerrig på mere?

Så har vi samlet lidt nørdet baggrundsviden om fremtidens internet.

Sådan gør vi fremtidens fiber tilgængelig

Sådan gør vi fremtidens fiber tilgængelig 

Artboard 1
Vi skifter linjekort

Vi skifter linjekort i vores centraler. Linjekortet er den teknologi, der gør det muligt at sende endnu mere lys gennem fiberkablerne – det vil sige skarpere lys og mulighed for højere hastigheder i samme fibernet som før.

Artboard 1 Copy
Vi tilføjer splittere

For at kunne dirigere de højere hastigheder ud til din adresse, tilføjer vi ekstra splittere i vores splitterskabe, som er dedikerede til den nye teknologi. De ekstra splittere gør også, at vi kan holde øje med kapaciteten, så vi kan korrigere med flere splittere, hvis det bliver nødvendigt for, at du kan opnå de høje hastigheder.

Tekniske Tegninger XGSPON Udrulning Web 2021 04
Du får et særligt fiberstik

For at kunne modtage de høje hastigheder, skal du have en særlig ”Optical Network Terminal” på din adresse. Det er også det, vi i daglig tale kalder fiberstik. I nogle tilfælde kræver det teknikerbesøg, andre gange kan du selv sætte det op. Kontakt din udbyder og hør mere.