Fremtidens internet: TDC NET lancerer 10 gigabit-fibernet til husstande

TDC NET Hjemmearbejdsplads Kvinde Terrasse Bærbar Low Srgb Retouche

Vi har en god nyhed, og den er lynhurtig!

TDC NET åbner som de første i Danmark for fremtidens internet med 10 Gbit/s-fibernet til private husstande. Til juni får de adresser, hvor teknologien allerede er rullet ud, mulighed for at bestille produktet – fx i en række større byer som Roskilde, Helsingør og Hillerød. Løbende vil stadig flere få tilbudt muligheden, efterhånden som fibernettet udbygges til de højere hastigheder.

Der er heldigvis også godt nyt til alle andre på vores netværk – også selvom man ikke er blandt de første til at få muligheden for op til 10 Gbit. Vi opgraderer nemlig hele vores netværk, så alle kan få mulighed for at bestille 2 Gbit allerede fra juni.

Udrulningen af fremtidens internet er en del af vores løbende fremtidssikring af den digitale infrastruktur til gavn for alle. Vores mål er at sikre, at du ikke bare har adgang til hastigheder, der møder nutidens behov – men at vores netværk er parat at kunne levere de hastigheder, du får brug for på den lange bane.

Og derfor kan vi næsten ikke vente til juni.

Din fordel i at være fremtidssikret

Den primære fordel ved fremtidens internet, eller denne nye generation af fiber, er imponerende hastigheder på både up- og download. Det er nemlig muligt at opnå hastigheder på op til 10 gange så hurtigt, som den hastighed, de fleste med en fiberforbindelse har i dag.

Du kan se det som en fremtidssikring af din internetforbindelse – uanset om du har brug for at up- og downloade store filer, eller du bare gerne vil have en stabil forbindelse, når du streamer, gamer, surfer, arbejder hjemmefra eller bor i en husstand, der gør lidt af det hele.

TDC Robertdogonowski 23608

”Hos TDC NET tager vi selvfølgelig pejling af den efterspørgsel, der er på vej. Men som landets ældste infrastrukturselskab handler det for os også om at tage ansvar for fremtiden og være med til at skabe grundlaget for nye muligheder i samfundet. Vi kan allerede nu ane nogle af de områder, der kan få stor fordel af det her initiativ – såsom AI, VR, Metaverse, cloudløsninger og måske endda fjernmedicin – men jeg er også sikker på, at vi om fem til ti år vil se nye løsninger, der er udviklet som følge af 10 Gbit/s fibernet"

Robert Dogonowski

5D 34112 Lo Res

Hvor kommer de højere hastigheder fra?

De højere hastigheder bliver ført gennem de fiberkabler, vi allerede har lagt ud. For når vi lægger fiberen i jorden, sørger vi for at bruge teknologi, der gør det muligt for os at opgradere fiberen mange gange.

Dét er en af styrkerne ved vores fibernet. Nu er der kommet en ny teknologi, som – kort fortalt – gør os i stand til at sende mere lys gennem vores fiberkabler og dermed gøre hastigheden meget højere.

På 10 Gbit-produktet vil den maksimale oplevede hastighed være op til 8,5/6 Gbit/s i down- og upload, mens det på 2 Gbit-produktet vil være op til 1,9/0,95 Gbit/s.

En god nyhed, der er fremtidssikret

Det nye 10 Gbit-netværk bygger på en netværksteknologi, der er ny i Danmark, og den giver os mulighed for at øge hastigheden for både up- og download markant i fiberforbindelserne.

Den gode nyhed er, at private adresser i udvalgte områder snart får adgang til hastigheder, der ellers kun har været tilgængelige for virksomheder og institutioner. Vores mål er at sikre, at du ikke bare har adgang til hastigheder, der møder nutidens behov – men at vores netværk er forberedt til at kunne levere de hastigheder, du får brug for på den lange bane.

Er du nysgerrig på mere?

Så har vi samlet lidt nørdet baggrundsviden om fremtidens internet.