da en

Danmarks bedste mobilnet. Nu også med 5G. Lidt forud for fremtiden.

TDC NET er seks år i træk blevet målt til Danmarks bedste mobilnet. Nu har vi opgraderet netværket med landsdækkende 5G – og accelererer dermed den digitale udvikling.
Fordi vi tror på, at Danmark skal være lidt forud. For fremtiden.

Vær5go 1920X1000 Uden Tekst

Hvorfor 5G?

TDC NET har til formål at forbinde Danmark og danskerne. Med hinanden og resten af verden. Men også med fremtiden – og den venter ikke.

Danskernes forbrug af mobildata vokser allerede med op til 40 % om året. Hvis ikke vi skal forsinke udviklingen, har Danmark brug for en stabil og lynhurtig infrastruktur, der kan understøtte digitaliseringen.

Derfor har vi i samarbejde med vores svenske teknologipartner Ericsson satset benhårdt på at opgradere hele vores netværk på rekordtid – uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller sikkerhed.

Det betyder, at Danmark ikke blot har 5G nu, men også at det 4G-netværk, som de fleste danskere bruger, leverer væsentligt højere hastigheder og øget kapacitet.


843E324b 83C0 4042 8470 Def788aa17ae (1)

"Det nye 5G-netværk baner vejen for en ny æra for den digitale økonomi, og giver Danmark mulighed for at udbygge sin position som en global, digital frontløber"

Andreas Pfisterer

Koncerndirektør, TDC NET

Hvad er 5G?

5G står for ”femte generation” mobilnetværk. Med 5G kan download i fremtiden blive op til 20 gange hurtigere. Forsinkelser bliver fortid. Og der bliver plads til alle – på én gang. Samtidig kan 5G styrke vores sikkerhedsberedskab ved at gøre det muligt at reservere plads på mobilnettet til for eksempel sundhedsmyndigheder i en krisesituation.

Men det er ikke blot en forbedring med væsentligt højere hastigheder og større stabilitet end 4G.
5G-teknologien er en forudsætning for fremtiden. Eller i hvert fald den del af fremtiden, der handler om selvkørende biler, fjernkirurgi og alt muligt andet, som vi ikke engang kan forestille os endnu.

Tdc Net Hastighed

Højere hastighed

5G vil i fremtiden være i stand til at levere downloadhastigheder, der er op til 20 gange hurtigere end 4G.
Fleksible Arbejdsvilka╠Èr

Lavere forsinkelser

Reaktionstiden på 5G bliver ned til 1 millisekund, hvilket er 15 gange lavere end på 4G.
Mast

Større kapacitet

Med 5G kan en million opkoblinger på en kvadratkilometer være forbundet. På samme tid.

Oplev 5G i hele Danmark

Mere end 90 % af Danmark har adgang til 5G. Faktisk har Teknologisk Institut senest målt 5G-dækning på hele 98,4 %. I centrum af København, Aarhus, Odense og Helsingør kan du opleve særligt høje hastigheder. For at opleve 5G-netværket kræver det, at du har en telefon og et abonnement, der understøtter 5G-teknologien.

TDC NET har landsdækkende 5G

Find dit 5G-abonnement

Der findes et udvalg af udbydere, der kan tilbyde dig et 5G-abonnement. Det kan du nemlig ikke få hos os. Vi sørger bare for, at det fungerer og lever op til vores høje ambition om at kunne levere Danmarks bedste mobilnet til dig og til Danmark. Teknologisk Institut har for 6. år i træk målt vores mobilnet til Danmarks bedste. Læs rapporten her.

RelatelTDC ErhvevTelmoreYouSee

Danmarks bedste mobilnet

Teknologisk Institut har for sjette år i træk målt vores mobilnet til at være Danmarks bedste, og det er en position, vi ønsker at fastholde i fremtiden. 5G er fremtidens mobilinfrastruktur. Det er den digitale motorvej for selvkørende biler, nettet for Internet of Things og grundlaget som smarte byer vil blive bygget på. Men først og fremmest vil 5G levere meget bedre forbindelser med større kapacitet, højere hastigheder og lavere forsinkelse. TDC NET har forbundet danskerne i 140 år. Og det vil vi fortsætte med. Vi bygger ikke kun nutidens infrastruktur, men også fremtidens. Det er grunden til, at TDC NET er først med 5G. Fordi vi investerer i Danmarks digitale fremtid.

Mobilnet

Læs mere

Innovationhub

Først i Danmark. Frem i verden.

TDC NET er først med 5G i Danmark. Og med landsdækkende 5G holder Danmark en digital førerposition i verden. For danskerne og dansk erhvervsliv.

5G er forudsætningen for fjernstyrede robotter, droner, fjernkirurgi, trafikstyring og en lang række andre digitale løsninger fra hjemmepleje til landbrug og virksomheder.

Med 5G på vores nationale netværk har vi mulighed  for at afprøve og udvikle kommende digitale løsninger allerede nu. Lidt forud for fremtiden.

Selvk├©Rende Bil

 

Selvkørende biler er blot et eksempel

Biler, der kan håndtere data i realtid og reagere hurtigere end mennesker, kører ikke ind i hinanden.

Fysisk afstand imellem en kirurgisk specialist i Jylland og operationsstuen på Sjælland bliver ikke længere en forhindring.

En drone der kan udføre farligt arbejde på en brokonstruktion.

En robot der aldrig bliver træt og derfor aldrig begår fejl. 5G vil i fremtiden ændre alt, hvad der afhænger af en mobil forbindelse. Og det er mere eller mindre alt.

Sikkerhed og sundhed

Med digitalisering og nye teknologier følger fremskridt og nye muligheder, men også bekymring for hvordan disse nye teknologier påvirker vores hverdag og liv. Derfor er sundhed og sikkerhed en integreret og naturlig del af TDC NET’s forretningsudvikling og drift.

Som leverandør af landsdækkende digital infrastruktur er det afgørende for os, at samfundet har tillid til, at vi ikke kun lever op til den regulering og de myndighedskrav, der gælder for vores område. Vi har derfor løbende dialog og erfaringsudveksling med myndigheder, samarbejdspartnere og brancherepræsentanter for at sikre, at vi altid er på forkant med nyeste viden og udvikling. Vi indgår også gerne i dialog med borgere, der har bekymringer omkring teknologiudviklingen.

Baseret på videnskabelige undersøgelser, vurderer Sundhedsstyrelsen, at der ikke er grund til at være bekymret for, at der skulle være en sundhedsrisiko forbundet med 5G.

I TDC NET får vi desuden jævnligt foretaget uvildige kontrolmålinger i områder, hvor mennesker færdes og opholder sig. Målingerne har gennem de sidste 10 år ligget langt under grænseværdierne. Og vores egne målinger af 5G bekræfter, at vi fortsat ligger langt under grænseværdierne.

Spørgsmål og svar om 5G

Generelle forespørgsler

7010 3000